Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Welkom op de website van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, ook wel bekend als het Curaçaohuis. Het Curaçaohuis is de officiële vertegenwoordiging van de Curaçaose regering in Nederland.

Op deze website vindt u informatie over:
De officiële functies van de gevolmachtigde minister van Curaçao.

De verschillende diensten van het Curaçaohuis, zoals informatie over reisdocumenten en andere praktische informatie.
Lees meer
Bezoek nieuwe Koninkrijksambassadeur

Bezoek nieuwe Koninkrijksambassadeur

DEN HAAG - Onlangs heeft de nieuwe Koninkrijksambassadeur, de heer Robert de Leeuw, een kennismakingsbezoek gebracht aan de gevolmachtigde minister van Curaçao, mevrouw Marvelyne Wiels.
Lees meer
Gevolmachtigde minister neemt boek in ontvangst

Gevolmachtigde minister neemt boek in ontvangst

DEN HAAG - De gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels heeft afgelopen vrijdag op de Universiteit van Amsterdam het eerste exemplaar van het boek “Kaarten van de Nederlandse Antillen Curacao, Aruba, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Bonaire tot 1900”, van auteur dr. Wim Renkema in ontvangst genomen. “Ik wil Wim Renkema, die sinds zijn proefschrift over het Curaçaose plantagebedrijf schrijft over de Curaçaose geschiedenis, bedanken voor dit prachtig exemplaar”, aldus mevrouw Wiels.
Lees meer
Curaçao neemt deel aan militaire bedevaart

Curaçao neemt deel aan militaire bedevaart

DEN HAAG - Een delegatie van ruim 40 personen uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten heeft dit jaar deelgenomen aan de Internationale Militaire Bedevaart in het Franse Lourdes. In totaal kwamen zo’n 13.000 militairen en veteranen van 19 tot en met 22 mei bijeen voor bezinning en gebed.
Lees meer