(senior) adviseur communicatie & voorlichting

Algemene informatie

Werkgever: Parket PG
Opleidingsniveau: hbo

Per direct is de functie van (senior) adviseur communicatie & voorlichting bij het Parket van de Procureur Generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius & Saba vacant. De standplaats is Curaçao, maar van de kandidaat wordt verwacht dat deze indien nodig naar Sint Maarten en Caribisch Nederland reist.

Het Openbaar Ministerie in het Caribisch deel van het Koninkrijk
Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit de autonome Landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de drie openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Caribisch Nederland). De Openbaar Ministeries zijn belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde, zoals de opsporing en vervolging van strafbare feiten, en toezicht op de uitvoering (executie) van strafvonnissen in Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Het Openbaar Ministerie heeft een nadrukkelijke rol als het gaat over het primaire proces, de interne en externe kwaliteit en innovatie van de rechtshandhaving.

De functie
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het Parket van de Procureur-Generaal. Als (senior) adviseur communicatie & voorlichting vorm je samen met de medewerkers communicatie en voorlichting het communicatieteam en ben je belast met het adviseren en ondersteunen van het management bij de in- en externe communicatie, het ontwikkelen en implementeren van het communicatiebeleid en het bewaken van de beeldvorming (imago) van het Openbaar Ministerie. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inzet van communicatiemiddelen, redigeert teksten voor o.a. het intranet, nieuwsbrieven, brochures en de website en beheert de communicatiemiddelen (website, intranet, social media).

Ook ben je belast met de voorbereiding en ontwikkeling van in-/externe communicatiebeleid en voorlichtingsplannen. Zo ontwikkel, initieer en voer je opinieonderzoeken uit en analyseer je ontwikkelingen en onderzoeksgegevens en stel je beleidsadviezen op het gebied van communicatie op. Daarnaast houd je je bezig met de uitvoering van communicatie en voorlichtingsbeleid. Onder andere door het ontwikkelen van voorlichtingscampagnes voor bedrijven en overheidsinstellingen en het adviseren van het management over het formuleren van de in- en externe communicatiedoelen, het communicatiebeleid en de communicatiestrategie. Tevens ben je verantwoordelijk voor en draag je bij aan diverse projecten.

Gevraagde competenties op een rij
Teamplayer | uitstekende communicatieve vaardigheden | plannen en organiseren | proactief, analytisch en stressbestendig | organisatie- en omgevingsbewust | resultaat- en kwaliteitsgericht | creatief en initiatiefrijk | integer en onafhankelijk.

Overige vereisten
• Minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie en/of journalistiek;
• aantoonbare relevante werkervaring aangevuld met kennis van de rechtspraak;
• vaardig in de omgang met de media en stakeholders en bent bekend met communicatie en voorlichting strategieënmethodieken en-technieken;
• goed gevoel voor nieuws en weet wat zich afspeelt binnen de gemeenschap
   zowel lokaal als internationaal;
• goed op de hoogte van de politieke ontwikkelingen en signaleert tijdig aan de PG
   en de hoofdofficieren van justitie;
• uitstekende beheersing van Papiamentse-, Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.

De procedure
Ben je enthousiast om onze nieuwe collega te worden?
Solliciteer dan direct door je kandidatuur, inclusief C.V., vóór 3 maart 2021 per e-mail te richten aan het OM, t.a.v. de heer F. van Neerbos (HR Consulent).

Naast een aantal gesprekken kan een medische keuring, een assessment, een referentie-, een antecedenten- en/of een veiligheidsonderzoek deel uit maken van de selectieprocedure.

Wij bieden je een functie in een dynamische omgeving.
De bezoldiging, maximaal schaal 12, is afhankelijk van relevante kennis en ervaring, conform het Bezoldigingslandsbesluit 1998.
Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met mevrouw A.P.C. Swakhoven, beleidsadviseur PG, via telefoonnummer +599 9 434 2150.

 

 

Informatie coronavirus lees meer