Conferentie ‘Curaçao Smart Nation’ van start in het Curaçaohuis

De conferentie ‘Curaçao Smart Nation’ is deze week gestart in het Curaçaohuis. De conferentie is georganiseerd door Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex) en de organisatie Institute for Future of Living.

Conferentie ‘Curaçao Smart Nation’ van start in het Curaçaohuis

Curaçao is hard op weg om binnen afzienbare tijd te behoren tot de categorie ‘Smart Nation’. Een delegatie uit Curaçao bestaande uit vertegenwoordigers van Cinex, het Ministerie van Economische Ontwikkeling, Bureau Telecommunicatie en Post, ABC Autobusbedrijf, Vidanova en DCSX is momenteel in Nederland om te participeren aan de conferentie. Cinex en het team van Institute for Future of Living hebben een vol programma samengesteld met gastsprekers en workshops voor de deelnemers aan de conferentie.

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao is blij te mogen bijdragen aan de toekomst van Curaçao als een Smart Nation. Gevolmachtigde Minister Anthony Begina benadrukte in zijn welkomstwoord dat regering Rhuggenaath vanaf zijn aantreden zich heeft voorgenomen om op alle niveaus te werken om van Curaçao een Smart Nation te maken.

Begina: “We zijn ons ervan bewust dat er veel te doen is, ook zeker binnen het ambtenarenapparaat. We moeten ten eerste werken om het bewustzijn te vergroten in de publieke en private sector en ook bij de bevolking.”

Tijdens de conferentie wordt er onder andere gesproken over de wereldwijde technologische vooruitgangen, die Curaçao ook nastreeft. Onderwerpen zoals een digitale overheid, EGov en het betrekken van alle doelgroepen in de maatschappij komen aanbod.

Kennisoverdracht loopt ook als rode draad tijdens deze conferentie. Één van de gastsprekers is voormalig minister Binnenlandse Zaken en viceminister-president van Slovenië Boris Kopnivrikar. Slovenië is een van de meest geavanceerde landen van de Europese Unie die het Smart Nation-principe toepast. Boris Kopnivrikar spreekt onder andere over Digital Government en andere pilaren waarop een Smart Nation zich baseert.

Gevolmachtigde Minister Anthony Begina gaf aan het einde van zijn openingswoorden aan dat de deuren van Kas di Kòrsou wijd open staan om aan te sluiten en bij te dragen aan de vooruitgang van Curaçao.

9 april 2019