Dia di Bandera 2019

Het Curaçaohuis heeft op 2 juli de Dag van de Vlag van Curaçao gevierd. Gevolmachtigde Minister Anthony Begina verwelkomde de genodigden bij het Curaçaohuis om voor de 35ste keer de Vlag van Curaçao te eren.

Dia di Bandera 2019

Een groep van oud-militairen van Curaçao was belast met de vlaggenceremonie. De vlag van Curaçao werd gehesen, gevolgd door het volkslied gezongen door Lou Prince.

In zijn toespraak besteedde Gevolmachtigde Minister Anthony Begina speciaal aandacht aan de jongeren. De heer Begina gaf aan dat het belangrijk is om onze idealen, tradities en waarden over te brengen aan de jongeren. “Ik wil dat deze jongeren deze dag ook actief beleven en ervaren dat dit meer is dan een nostalgisch ritueel.” Drie jongeren - Thaisja Suart, Noëlgel Pinedo en Nadège Heyligar - kregen de kans om het publiek toe te spreken over een onderwerp dat hen na aan het hart ligt.

Ook vier Curaçaoënaars zijn tijdens de viering van de Dag van de Vlag in het zonnetje gezet. Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao gaf hen een erkenning voor hun inzet en doorzettingsvermogen ten aanzien van hun werk en studie. De erkende personen waren: Karl Parisius, Ashna Coster, Robertico Martis en Marco van der Woude.

Het culturele gedeelte bestond uit mooie dans optredens van Ambassadeur van het Curaçaohuis Willy Djaoen en zijn danspartner Milka Martijn, muzikale begeleiding van de band Extazz en optreden van de brassband Legendairs.

2 juli 2019

Informatie coronavirus lees meer