Huisdieren

Wilt u huisdieren naar Curaçao meenemen, dan moet u moet u zich houden aan onderstaande invoereisen:

  • Honden en katten moeten voorzien zijn van een geldige gezondheidsverklaring die niet ouder is dan 2 weken. Een erkende dierenarts moet hiervoor een verklaring invullen in het EU-dierenpaspoort. Ook moet de hond of kat voorzien zijn van een chip.
  • Honden en katten moeten zijn ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid). De Rabiësprik mag niet ouder zijn dan 1 jaar voor vertrek en moet minimaal 1 maand voor vertrek worden gegeven. rabiësvaccinaties met een volgens de fabrikant aangegeven geldigheid van 3 jaar kunnen ook worden toegediend (vermeld merknaam, fabrikant en datum van toediening in uw EU dierenpaspoort).
  • Honden en katten moeten vrij zijn van zowel inwendige als uitwendige parasieten (vooral teken). Tussen 24 en 48 uur voor vertrek moeten zij behandeld worden met een geregistreerd diergeneesmiddel en insecticiden. Naam van het middel en datum van toediening moeten vermeld worden in het dierenpaspoort.
  • Het is aan te raden om voor katten ook een vaccinatie te halen tegen Feline Leukemia (niet verplicht).

Behoort uw huisdier tot een beschermde soort?

In dit geval moet u voor het huisdier behalve een EU-Paspoort ook een CITES document hebben. Let op: op Curaçao is het verboden pitbullachtige honden mee te nemen. Dieren mogen niet via Midden- of Zuid-Amerika worden aangevoerd. Honden, katten en apen afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika, exclusief Suriname, mogen niet in- of doorgevoerd worden en worden dus per direct teruggestuurd.


Uitvoeringsorganisatie Veterinaire Zaken Curaçao
Abattoirweg # 15, Parera
Telefoon: (5999) 461-4000
Fax: (5999) 461-1014
Email: info.uovz@gobiernu.cw

Informatie coronavirus lees meer