Informatiebijeenkomst werken in het onderwijs op Curaçao

Ook op Curaçao vindt er vergrijzing plaats waardoor het onderwijs grote behoefte heeft aan nieuwe docenten! Ieder jaar komt een delegatie van de schoolbesturen op Curaçao naar Nederland om met kandidaten voor de openstaande vacatures een sollicitatiegesprek te voeren.

Informatiebijeenkomst werken in het onderwijs op Curaçao

Daarnaast wil de delegatie graag de huidige studenten van de lerarenopleidingen (van alle jaren) en alumni ontmoeten om hen te informeren over huidige en toekomstige vacatures op het eiland en vragen te beantwoorden.
Dit lijkt ons een interessante gelegenheid voor studenten afkomstig van de Caribisch-Nederlandse eilanden, maar ook andere Nederlandse studenten en alumni, om informatie te krijgen en van gedachten te wisselen over:

  • De mogelijkheden op een baan in het onderwijs op Curaçao. Wat zijn de tekortvakken? Welke veranderingen staan op stapel in het onderwijs?
  • Voorwaarden voor emigratie en remigratie (reis, vestiging);
  • Een baan voor 3 jaar (contractanten);
  • Hoe kan ik contact houden met de schoolbesturen? Etc.

Het studentenplatform voor Caribisch-Nederlandse studenten HVANTI nodigt daarom samen met de lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam bovenstaande studenten, op verzoek van de gezamenlijke schoolbesturen, uit voor de bijeenkomst op:

Maandag 11 februari 2019 van 16.30-18.00 uur in zaal A011 (begane grond)

Adres: Kohnstammhuis, zaal 0A11 (begane grond)
Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam

Uitstappen Metrohalte Weesperplein vanaf Centraal station of Metrohalte Wibautstraat vanaf Amstelstation

Voor meer informatie over deze bijeenkomst: Hanneke Stasse (faculteit Onderwijs en Opvoeding HvA) via J.M.Stasse@hva.nl

9 januari 2019