Jurist-C

Algemene informatie

Werkgever: Directie Wetgeving en Juridische Zaken
Locatie: Curaçao

Vereisten

Opleidingsniveau: WO

Het Ministerie van Algemene Zaken draagt zorg voor de kwaliteit van de rechtsstraat, optimale interne en externe communicatie, duurzame koninkrijksrelaties en buitenlandse betrekkingen, versterking van de nationale identiteit en de waarborging van de nationale veiligheid.

Het Ministerie van Algemene Zaken wil haar missie realiseren door o.a.:

 • het bevorderen van synergie tussen de ministeries en de uitwisseling van informatie binnen de overheid en naar buiten toe optimaal te verzorgen;
 • het vertegenwoordigen van het Land Curaçao binnen het Koninkrijk, regionaal en internationaal;
 • het tijdig onderkennen van relevante ontwikkelingen, dreigingen en risico's voor de nationale veiligheid.

De Directie Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ) heeft een centrale juridische functie. WJZ verleent advies aan de Raad van Ministers, Ministers en de onder hen ressorterende diensten.

 

De functie
Je werkt als (wetgevings)jurist bij WJZ. WJZ zet zich onder meer in voor een zo hoog mogelijke wetgevingskwaliteit voor de overheid van Curaçao, waarvoor de Minister van Algemene Zaken eindverantwoordelijk is. Hier toets je onder andere voorgenomen wetgeving van de ministeries aan onder meer vragen als: voldoet de wettelijke regeling aan het Statuut, de Staatsregeling en aan internatinale verplichtingen? Legt de wettelijke regeling geen nodeloze lasten op? Is de wettelijke regeling uitvoerbaar en handhaafbaar? Of is er misschien een alternatief voor wetgeving?
Je toetst o.a. beleidsregels, bestuursbesluiten, overeenkomsten aan wet- en regelgeving en adviseert in bezwaar- en/of beroepschriften.
Je neemt deel aan verschillende projecten voor de ontwikkeling van wetgeving en interdepartementale werk- en projectgroepen. Jouw werk speelt zich af in een politiek-bestuurlijk complexe omgeving die je scherp houdt en uitdaagt. In deze functie combineer jij je vermogen tot samenwerking, creativiteit en flexibiliteit tot een krachtige mix. Je staat stevig in je schoenen en hebt de bestuurs- en organisatiesentitieve voelsprieten die daarvoor nodig zijn. 

Functie eisen

 • Een voltooide academische juridische opleiding en minimaal 3 jaar relevante (wetgevings)ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Bij voorkeur ervaring met de ontwikkeling van beleid en wetgeving en de sturing van het besluitvormingsproces op verschillende complexe multidisciplinaire beleidsterreinen;
 • Kennis van methoden en technieken ter bevordering van wetgevingskwaliteit of effectief beleid;
 • Bij voorkeur kennis van wet- en regelgeving van Curaçao;
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en omgevingsbewust;
 • Scherp analytisch vermogen;
 • Een gedegen kennis en beheersing van het Nederlands;
 • Kennis en beheersing van het Papiaments is een pré.

 

Competenties
Je bent van nature een daadkrachtig, zelfstandig en besluitvaardig persoon. Je bent pragmatisch en resultaatgericht. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je kunt goed samenwerken. Je bent stressbestendig en je kunt onder (hoge) druk presteren. Daarbij ben je in staat om onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.

 

Sollicitatieprocedure en informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mw. mr. Jennifer Pawirodihardjo-Fer, Directeur WJZ, via e-mail: Jennifer.fer@gobiernu.cw.

Een antecedentenonderzoek en medische keuring kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Indien je wilt solliciteren, kun je uiterlijk 25 februari 2021 je sollicitatiebrief, curriculum vitae en kopie van diploma's richten aan mw. mr. J. Pawirodihardje-Fer, d.t.k.v. de HR Adviseur, via e-mail, onder vermelding van vacature Jurist-C-WJZ.

 

 

Informatie coronavirus lees meer