Kurason Humilde geeft hulp aan jongeren en hun gezinnen

De Stichting Kurason Humilde is afgelopen week officieel gelanceerd op het MBO College Zuidoost in Amsterdam. De Curaçaose zussen Talymara Adelina-Boer en Daiyanara Adelina zijn de oprichtsters van Kurason Humilde.

Kurason Humilde geeft hulp aan jongeren en hun gezinnen

De naam Kurason Humilde (nederig hart) is een eerbetoon aan wijlen Sydna Phelipa, moeder van de oprichtsters, die haar kinderen altijd heeft opgebracht met de boodschap altijd goed te doen in het leven. Daiyanara Adelina vertelde bij de lancering dat haar moeder altijd zei: ‘Un sunchi te den bo kurason’. Vertaald: ‘een kus tot in je hart’.

Kurason Humilde biedt hulp op allerlei terreinen aan kinderen en jongeren tussen 6 en 21 jaar én hun gezinnen. Tijdens de eerste officiële bijeenkomst kwam naar voren dat veel jongeren en hun gezinnen hulp nodig hebben. De hulpvraag zit op sociaal-maatschappelijk vlak, maar er is ook behoefte aan informatie op het gebied van onderwijs en financiële ondersteuning.

“De drempel is vaak te hoog om hulp te vragen bij de reguliere hulpinstanties of organisaties. Ze hebben het sociale netwerk vaak niet. We willen de brug zijn naar die instanties of organisaties toe. We willen het verschil gaan maken”, aldus Talymara Adelina-Boer. Stichting Kurason Humilde helpt niet alleen Curaçaose jongeren en hun gezinnen. Iedereen is bij hen welkom.

Kas di Kòrsou juicht de doelstellingen van Kurason Humilde toe. Regering Rhuggenaath heeft onder andere als doelstelling om samen (Huntu) te streven naar een beter Curaçao, een betere maatschappij, een beter leven voor allen. Daarom is het werk van Kurason Humilde toe te juichen.

De hulp die stichting Kurason Humilde aanbiedt is gratis. De stichting draait op sponsoring en giften. Daarom is de lancering ook tegelijkertijd een start van de campagne om meer sponsors te werven. Stichting Kurason Humilde is te bereiken op Facebook en via hun website.

10 april 2019