Legalisatie

Het legaliseren van een document bevestigt dat een document is uitgegeven door iemand die hiervoor geautoriseerd is (bijvoorbeeld een erkende buitenlandse onderwijsinstelling). Legalisatie waarborgt dat de handtekening op het document daadwerkelijk afkomstig is van deze persoon. Een document wordt door verschillende autoriteiten ondertekend en deze verschillende handtekeningen moeten worden gelegaliseerd. Na het doorlopen van deze ‘legalisatie-keten’ kunt u het document gebruiken in Nederland.

Binnen het Koninkrijk: geen legalisatie

Binnen het Koninkrijk der Nederlanden geldt het vereiste van legalisatie niet. Documenten afkomstig van Curaçao hoeven voor gebruik in Nederland of elders in het Koninkrijk dus niet gelegaliseerd te worden.

Wel legalisatie nodig?

In dit geval hebben wij de originele documenten en een betalingsbewijs van u nodig. De kosten van legalisatie bedragen € 24,95 per document.

Maak eerst € 24,95 per legalisatie over op het bankrekeningnummer van het Curaçaohuis. Voor een overboeking (vanuit het buitenland) heeft u de volgende gegevens nodig:
IBAN: NL46ABNA0529375486
BIC: ABNANL2A
Ten name van: de Gevolmachtigde Minister van Curaçao te Den Haag.
Vermeld bij uw betaling ook uw naam.

U kunt vervolgens het betalingsbewijs en de originele documenten per post opsturen naar:
Afdeling Algemene & Juridische Zaken van het Curaçaohuis
Prinsegracht 63 – 65
2512 EX Den Haag
Wilt u liever persoonlijk langskomen. Maak dan een afspraak via de digitale agenda

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de Afdeling AJZ: 070-306 6111.

Informatie coronavirus lees meer