Reizen naar Curaçao

Reizigers die onder meer voor vakantie, ontspanning, sport, familie of studie naar Curaçao gaan, mogen gedurende hun verblijf geen arbeid op Curaçao verrichten.

Bij binnenkomst op Curaçao moet u in het bezit zijn van:

 • Geldig paspoort.
 • Let op: een identiteitskaart is niet voldoende!
 • Bewijs van terugreis of doorreis naar een bestemming buiten de Caribische Koninkrijksdelen.
 • Bewijs dat u kunt terugkeren of doorreizen naar uw land van nationaliteit, bestendig verblijf of een land waarvoor u een visum heeft.
 • Genoeg financiële middelen (bij verblijf in een hotel ca. $ 150,- per dag, bij verblijf bij familie
  ca. $ 100,- per dag).
 • Een logeeradres voor de duur van uw verblijf.
 • Een geldige ziektekostenverzekering of reisverzekering inclusief ziektekosten met een dekking van minimaal US $ 15.000,-.
 • In het geval u uit een visumplichtig land komt, dient u een geldige visumsticker in uw paspoort te hebben.
 • Een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (de immigratiekaart die u in het vliegtuig of op het schip krijgt).

De uiteindelijke toelating tot Curaçao wordt bij aankomst bepaald door de migratieambtenaar.
De migratie-autoriteiten hebben het gezag om toelating aan de grens toe te staan of te weigeren. Toelating kan worden geweigerd indien bij binnenkomst niet aan alle toelatingsvoorwaarden wordt voldaan.

Waarom een paspoort?

U kunt zich met een paspoort legitimeren. Een paspoort is tevens een geldig reisdocument voor alle landen van de wereld. In een paspoort kan een visum worden geplaatst. Een identiteitskaart is niet voldoende omdat het in de eerste plaats een identiteitsbewijs is. Met een identiteitskaart kunt u reizen in en tussen landen in de Europese Unie (EU) en een aantal andere Europese landen, maar niet naar Curaçao.

Nederlandse nationaliteit: geen Caribisch visum nodig

Heeft u de Nederlandse nationaliteit en gaat u voor een kort verblijf naar één van de Caribische Koninkrijksdelen van Nederland? Dan heeft u geen Caribisch visum nodig. U moet wel een geldig paspoort hebben en een retourticket. Bij een kort verblijf kunt u denken aan vakantie, zakenbezoek of familiebezoek. Ook inwoners van andere niet-visumplichtige landen kunnen zonder Caribisch visum naar een van de Caribische Koninkrijksdelen reizen.

Informatie coronavirus lees meer