Sociaal pedagogische groepswerkers (SPG) m/v

Algemene informatie

Werkgever: Fundashon Rosa di Sharon
Locatie: Bonaire

Vereisten

Opleidingsniveau: mbo

Fundashon Rosa di Sharon

De zorginstelling Rosa di Sharon te Bonaire biedt vanuit een christelijke levensovertuiging in een beschermende woonvoorziening, Kas pa Hoben ku Futuro (KHF), 24-uurs herstel-ondersteunende begeleiding aan aanstaande jonge moeders en meisjes met gedrags-problematiek, in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. Daarnaast wordt vanuit KHF ook aan het netwerk van de meisjes, zoals (jonge) vaders en ouders van de jongeren begeleiding aangeboden. Het begeleidingsplan wordt met jongere, ouders en zo nodig met de gezinsvoogd besproken De begeleiding bestaat uit drie fases met dagvullende programma’s waarbij de eerste faste in het teken staat van oriëntatie en observatie. In de tweede fase is het programma gevuld met leermodules op gebieden als school, werk, sporten, sova-training, corveeactiviteiten, geestelijke vorming, etc. In de derde fase richt de begeleiding zich op het ontwikkelen van toekomstperspectief voor de periode na vertrek uit KHF.  

Functieomschrijving:

Als groepswerker bent u in staat dagelijkse ondersteuning aan individuele en groepen cliënten te geven zowel in het opvanghuis als bij ambulante trajecten. U heeft intensief contact met de doelgroep. De aandacht van de groepswerker richt zich voor een groot deel op het dagelijkse reilen en zeilen van de woonvoorziening, waaronder het organiseren van activiteiten met en voor de doelgroep. Als groepswerker bent U beschikbaar voor avond-, nacht en weekend-diensten. U begeleidt jongeren op weg naar een toekomst waarin zij met een vergrote zelfredzaamheid in staat zijn als verantwoordelijke ouder te functioneren en gezonde relaties te onderhouden met hun omgeving en als volwaardige burger deel te nemen aan de maatschappij. U werkt vanuit de talenten die u van God ontvangen heeft en kiest voor verbinding van de christelijke identiteit in het professioneel handelen.

Functie-eisen:

  • Minimaal afgeronde MBO-opleiding SPW niveau 4 of gelijkwaardig
  • Ervaring in begeleiding van doelgroep in een residentiele instelling
  • Belijdend christen zijn en betrokken bij een kerkelijke gemeente;
  • Zelfstandig, flexibel, initiatiefrijk, stressbestendig en relativerend vermogen
  • Integer en betrouwbaar
  • Tactvol, systematich en invoelend vermogen
  • In het bezit van een rijbewijs
  • Beheersing van het Papiaments of bereid zijn dit zo snel mogelijk te leren en bij voorkeur bekend zijn met de Bonaireaanse cultuur

Arbeidsvoorwaarden:

Wij bieden zeer goede salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met uw opleidings- en ervaringsniveau.

Reageren:

Heeft u interesse? Gegadigden kunnen een mail met een korte motivatie voor de sollicitatie en van hun christelijke identiteit samen met een CV, foto, diploma en referentie opsturen aan: dhr Ramiro Richards, Voorzitter van het bestuur Fundashon Rosa di Sharon Bonaire.