Trouwen op Curaçao

Curaçao is een ideale trouwlocatie; wanneer u hiervoor kiest, zult u van tevoren wel een aantal zaken moeten regelen en procedures moeten doorlopen. Zo bent u zeker van een onbezorgde trouwdag en honeymoon.
Als niet-ingezetene van Curaçao kunt u hier trouwen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U en uw toekomstige levenspartner moeten buiten Curaçao wonen.
  • Uiterlijk twee maanden voor het huwelijk moet u vanuit het land van herkomst schriftelijk (per brief) aan de Burgerlijke Stand op Curaçao melden dat u wilt trouwen. Geef hierin minstens twee mogelijke data aan en op welk tijdstip van de dag u wilt trouwen. U moet beiden de schriftelijke aanvraag ondertekenen. 
  • Bij deze brief voegt u uw e-mailadres en de volgende documenten toe:
  • Geboorteakte (een afschrift of een uitvoerig uittreksel), niet ouder dan 1 jaar.
  • Kopie van een geldig paspoort.
  • Bewijs dat u ongehuwd bent (via de burgerlijke stand in uw woonplaats), niet ouder dan 6 maanden.
  • Indien u gescheiden of een weduwe/weduwnaar bent, moet u hiervoor de betreffende aktes overleggen (echtscheidings- of overlijdensakte), niet ouder dan 6 maanden.
  • Kopie geldige paspoorten van alle getuigen.


Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kan het voorkomen dat  u om nog meer documenten wordt gevraagd. U krijgt ruim de tijd voor het regelen van die documenten.

Binnen twee weken nadat de Burgerlijke Stand uw documenten heeft ontvangen en onderzocht, ontvangt u bericht waarin aangegeven wordt of alle overlegde stukken in orde zijn. Zo niet, dan wordt dan bepaald of de door u gewenste trouwdatum en tijdstip nog haalbaar zijn.

Uw huwelijk wordt officieel aangekondigd op de eerstvolgende zaterdag nadat uw huwelijksaanvraag en de bijbehorende documenten zijn goedgekeurd.

Ter identificatie van het bruidspaar is het van belang dat u zich uiterlijk 3 dagen voordat u in het huwelijksbootje stapt bij de Burgerlijke Stand op Curaçao meldt met uw paspoort. U kunt dan tevens kennismaken met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand die uw huwelijk zal voltrekken. U kunt zich melden bij:

Bevolkingsregister en Verkiezingen Curaçao (Kranshi)
Roodeweg 42
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 4341600
Fax: (+5999) 4618166
E-mail: info.bsbv@gobiernu.cw

Informatie coronavirus lees meer