Visum aanvragen

Bent u inwoner van een visumplichtig land, dan kunt u een visum aanvragen bij de ambassade of het consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden in uw land. U kunt met dat visum alle Koninkrijkrijksdelen in het Caribisch gebied bezoeken, dus ook Curaçao. Per 10 oktober 2010 hoeft u nog slechts 1 visum aan te vragen voor alle Caribische Koninkrijksdelen. Ook als u meerdere Caribische delen van het Koninkrijk wilt gaan bezoeken.

U heeft ook een visum nodig als u legaal in Nederland bent, maar nog geen verblijfsvergunning heeft. In dit specifieke geval kunt u een visum aanvragen bij een Nederlandse ambassade in het buitenland. In Brussel staat de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade,als u in Nederland verblijft.

Periode van verblijf

Met uw visum mag u maximaal 30 dagen ononderbroken op één van de Koninkrijksdelen in het Caribisch gebied verblijven. Als u tussen de eilanden reist (island hopping) mag u bij elkaar niet langer dan 90 kalenderdagen per jaar in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven.

Verlenging

Voor algemene vragen over Caribische visumverlenging (toeristisch c.q. kort verblijf voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba) kunt u zich richten tot:

Toelatingsorganisatie Curaçao
Pietermaai Parking Mall Unit 21-11
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 7332000
E-mail: info@immigrationcur.org

Wilt u meer informatie over:

  • Reizen naar de Caribische Koninkrijksdelen.
  • De visumvereisten voor Caribisch Nederland.
  • Een verblijf voor langer dan 90 dagen.
  • Werken in de Caribische Koninkrijksdelen.

Kijk dan op Reizen naar de Caribische Koninkrijksdelen.

Informatie coronavirus lees meer