WO-tour Radulphus College

Een grote groep van in totaal 75 VWO-5 leerlingen en 10 begeleiders is momenteel in Nederland voor de WO-tour Radulphus College 2019.

WO-tour Radulphus College

Tijdens de WO-tour krijgen de leerlingen onder andere informatie over studeren en het studentenleven in Nederland. Ze krijgen ook rondleidingen bij diverse onderwijsinstellingen.

Gisteren hadden de leerlingen een informatiesessie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap waarbij ze specifiek informatie hebben gekregen over Studiefinanciering van DUO, Studiekeuze en inschrijving, huisvesting en het studentenleven. Ook hebben ze kennis gemaakt met een vertegenwoordiger van het Curaçaohuis.

Leerling Deandra Vilchez heeft aangegeven dat de bijeenkomst erg informatief en nuttig was, omdat de onderwerpen cruciaal zijn om een goede start te maken.

Het Curaçaohuis is erg blij met dit soort initiatieven en juicht ze ook toe. Het is van groot belang dat leerlingen veel informatie krijgen en meer weten te komen over het studentenleven in Nederland zodat ze straks een weloverwogen keuze kunnen maken

13 april 2019