Zaken doen op Curaçao

Voor het starten van een onderneming op Curaçao is in enkele gevallen een vestigingsvergunning vereist. Deze vergunning wordt afgegeven door de Dienst Economische Zaken, echter niet iedere aanvraag wordt gehonoreerd. Reden is het overheidsbeleid dat kleine lokale ondernemers in bepaalde subsectoren bescherming biedt tegen buitenlandse concurrenten. Neem hiervoor contact op met het ministerie van Economische Ontwikkeling op Curaçao.

De bedrijvensector zorgt voor een gunstig ondernemersklimaat, waardoor economische groei op Curaçao wordt gecreëerd en uitgevoerd. Het ministerie van Economische Ontwikkeling is belast met de uitvoering hiervan.

De Kamer van Koophandel functioneert als adviesorgaan. In de praktijk betekent dat bedrijfsactiviteiten ten behoeve van de lokale markt- en  die nog niet op Curaçao bestaan - worden verwelkomd. Activiteiten die concurreren met kleine lokale ondernemers worden niet automatisch toegestaan. Zij vereisen overleg. 

Bedrijfsactiviteiten ten behoeve van een buitenlandse afzetmarkt worden steevast toegelaten; in de meeste gevallen wordt de vestigingsvergunning hiervoor snel afgegeven. 

U kunt ook contact opnemen met het Curaçao Investment & Export Promotion Agency (CINEX) en de Kamer van Koophandel op Curaçao via:

CINEX
Pletterijweg 43
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 465 6236
E-mail: info@curinvest.com
Website: www.curinvest.com

Kamer van Koophandel Curaçao
Kaya Junior Salas 1
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 461 3918
Fax: (+599-9) 461 5652
E-mail: businessinfo@curacao-chamber.cw
Website: www.curacao-chamber.cw

Informatie coronavirus lees meer